headerdesktop transpcinci1noim24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile transpcinci1noim24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

uvpmobilesbooky29oct24
  • Carti

Osho

Osho s-a nascut pe 11 decembrie 1931, in Kuchawada, India. Numele sau de nastere este Chandra Mohan Jain. In anii 1960 acesta era numit Acharya Rajneesh, intre 1970 si 1980 Bhagwan Shree Rajneesh, iar abia in ultimii ani din viata a fost numit Osho. Filosof, guru si invatator spiritual indian, Osho a fost fondatorul curentului spiritual Neo-Sannyas, Rajnish sau Oshoism. Si-a facut studiile la Universitatea din Sagar, in cadrul careia a absolvit cu onoruri Prima Clasa de Filosofie. Dupa terminarea facultatii, acesta devine profesor de filosofie la Colegiul Sanskrit din Jaipur si apoi la Universitatea din Jabalpur. Intreprinde calatorii in intreaga Indie, vorbind in fata unui larg auditoriu si polemizand cu liderii religiosi in dezbateri publice. In 1966 Osho demisioneaza pentru a se dedica in intregime scopului de a initia omul modern in arta meditatiei. Incepe sa conduca tabere de meditatie; se adreseaza curent unor multimi de 20.000 - 50.000 de persoane in cadrul adunarilor ce aveau loc in aer liber. In anul 1970, Osho a facut cunoscuta metoda lui de meditatie dinamica, care permite practicantilor sa experimenteze divinitatea. In 1974 este inaugurat ashramul de la Poona. In anul 1981 acesta s-a mutat in Oregon, Statele Unite ale Americii, unde formeaza o comunitate sub numele de Rajneeshpuram. La doar 21 de ani atinge starea de iluminare, cea mai inalta culme a constiintei omenesti. Influenta lui spirituala este in continuare de nivel mondial. Cartile publicate sub numele sau sunt transcrieri ale discursurilor sale, datorate discipolilor sai. Printre temele abordate: metodele de meditatie, starea de iluminare, daoismul, tehnicile si metodele specifice sistemului Yoga, menite sa duca la depasirea conditiei umane si la realizarea unitatii cu Divinul etc. Osho a decedat la 19 ianuarie 1990, la varsta de 58 de ani.
Citeste mai mult
Infiintata in anul 1989, LITERA este una dintre cele mai mari edituri din Romania, cu peste 10 000 de titluri publicate, intr-un tiraj de aproape 46.000.000 de exemplare tiparite. Profilul editorial acopera practic toate domeniile de fictiune si nonfictiune, oferind publicului diverse colectii (Lira, Alma, Premiul, Lady, JN, Disney etc.). Editura Litera are in portofoliu scriitori ca Agatha Christie, Alice Munro, Osho, Tatiana de Rosnay, Gordon Ramsay. Prin Libris.ro, Litera ofera o gama variata de carti pentru copii (carte prescolara, enciclopedii, limbi straine, literatura, practic pentru copii). Editura Litera a dezvoltat o politica editorala generalista, reusind sa aduca in bibliotecile romanilor, in decursul celor 30 de ani de existenta, titluri, din cele mai variate domenii: fictiune, enciclopedii, atlase, dictionare, carti pentru copii, arta si arhitectura, istorie, limbi straine, cultura generala, sanatate si frumusete, dezvoltare personala, business, calatorii, familie si timp liber. Cu 800 de titluri editate anual in cele peste 50 de colectii si imprinturi, si cu o cifra de afaceri care reprezinta mai bine de 15% din valoarea totala a pietei de carte din Romania, Grupul Editorial Litera se afla in prezent in topul celor mai importante edituri din tara.
Citeste mai mult

Carti

1 - 17 din 17 de titluri

Libris, libraria dedicata pasiunii tale pentru lectura. We know books

Sunt peste 40.000 de carti, adica peste 40.000 de posibilitati de a te imbogati, peste 40.000 de sanse de a calatori si tot atatea solutii de a castiga timpul, de a-l opri si de a-l face folositor. Sunt peste 10000 de carti de beletristica, adica tot atatea povesti care sa tina de cald si care sa deschida mintea si visele, fie ca sunt citite de pe foaie, fie ca sunt format eBook sau sunt audiobook-uri. Nu degeaba Borges isi inchipuia paradisul ca o biblioteca. Acestor carti de fictiune se adauga literaturizate 1000 de biografii, jurnale, memorii, intalniri curajoase cu sine. Apoi tot in jocul imaginatiei vin in ordine cartile propriu-zise de voiaj, cu tot cu harti si ghiduri. Urmeaza cartile de si despre arta si artisti de tot felul, apoi cele motivationale, de dezvoltare personala, de spiritualitate si esoterism, adica, pana la urma, tot de arta, dar de arta de a trai. Peste acest etaj avem cartile din domeniile socio-umane, discipline pentru viata de zi cu zi, coboratoare din prima stiinta: filosofia. Apoi vin cartile despre religii, iar la final volumele de stricta specialitate: de afaceri si economie, management, limbi straine.

Te-ar mai putea interesa

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one