headerdesktop craciuntarg12dec25

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile craciuntarg12dec25

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

🎄Târgul cadourilor de Crăciun✨

Reduceri de până la -74%!

Răsfoiește & Dăruiește povești>

Alimentatia rationala pentru o viata sanatoasa

De (autor): Constantin Milica

0
(0 review-uri)
Alimentatia rationala pentru o viata sanatoasa - Constantin Milica
Rasfoieste

Alimentatia rationala pentru o viata sanatoasa

De (autor): Constantin Milica

0
(0 review-uri)
Incercarea de a elabora principiile unei alimentatii adecvate implica o responsabilitate deosebit de mare, tinand seama de cerintele nutritive ale organismului uman si de particularitatile traditionale ale dietelor la diferite popoare si colectivitati. 
 
Unii specialisti compara corpul omenesc cu un motor perfect, care are nevoie, pentru functionare, de un combustibil complex si lesne utilizabil. Acest combustibil este reprezentat de alimentele ingerate zilnic, alaturi de aportul absolut indispensabil de apa, aer si lumina. Toti acesti factori vitali asigura mentinerea functiilor biologice si metabolice in parametri optimi si pastrarea unui echilibru in materie de sanatate. 
 
O alimentatie corecta devine o conditie esentiala a existentei umane, care asigura starea de sanatate, energia si viata. In conditiile in care mediul de viata este intr-o permanenta schimbare, cheia succesului in alimentatie ar fi adaptarea dietelor la noi situatii si inlocuirea obiceiurilor vechi cu altele noi, bazate pe experientele colective si cercetarile stiintifice actuale. In notiunea de alimentatie este inclus un complex de factori nutritivi care cuprind carbohidrati, proteine, acizi grasi, vitamine, enzime si minerale. Consumul acestor componente nutritive, in proportii optime, constituie fundamentul pentru o stare buna de sanatate, de energie si de viata lunga. De aici rezulta importanta atat a calitatii cat si a cantitatii de hrana pentru a fi in folosul sanatatii si la temelia nazuintelor de vindecare la cei bolnavi (Gerson,1990). Trebuie tinut seama ca alimentatia poate fi cel mai bun aliat al sanatatii dar si un dusman nebanuit de periculos. 
 
 
Fiecare persoana poate avea propria experienta in domeniul nutritiei, alegand tot ce este mai bun pentru a actiona deliberat in viata cotidiana. Aceasta experienta proprie ar trebui sa fie in concordanta cu informatiile la zi, date de specialisti pe plan mondial, care si-au consacrat viata pentru studierea alimentatiei corecte a oamenilor.
Citește mai mult

25.38Lei

25.38Lei

Primești 25 puncte

Important icon msg

Primești puncte de fidelitate după fiecare comandă! 100 puncte de fidelitate reprezintă 1 leu. Folosește-le la viitoarele achiziții!

Indisponibil

Descrierea produsului

Incercarea de a elabora principiile unei alimentatii adecvate implica o responsabilitate deosebit de mare, tinand seama de cerintele nutritive ale organismului uman si de particularitatile traditionale ale dietelor la diferite popoare si colectivitati. 
 
Unii specialisti compara corpul omenesc cu un motor perfect, care are nevoie, pentru functionare, de un combustibil complex si lesne utilizabil. Acest combustibil este reprezentat de alimentele ingerate zilnic, alaturi de aportul absolut indispensabil de apa, aer si lumina. Toti acesti factori vitali asigura mentinerea functiilor biologice si metabolice in parametri optimi si pastrarea unui echilibru in materie de sanatate. 
 
O alimentatie corecta devine o conditie esentiala a existentei umane, care asigura starea de sanatate, energia si viata. In conditiile in care mediul de viata este intr-o permanenta schimbare, cheia succesului in alimentatie ar fi adaptarea dietelor la noi situatii si inlocuirea obiceiurilor vechi cu altele noi, bazate pe experientele colective si cercetarile stiintifice actuale. In notiunea de alimentatie este inclus un complex de factori nutritivi care cuprind carbohidrati, proteine, acizi grasi, vitamine, enzime si minerale. Consumul acestor componente nutritive, in proportii optime, constituie fundamentul pentru o stare buna de sanatate, de energie si de viata lunga. De aici rezulta importanta atat a calitatii cat si a cantitatii de hrana pentru a fi in folosul sanatatii si la temelia nazuintelor de vindecare la cei bolnavi (Gerson,1990). Trebuie tinut seama ca alimentatia poate fi cel mai bun aliat al sanatatii dar si un dusman nebanuit de periculos. 
 
 
Fiecare persoana poate avea propria experienta in domeniul nutritiei, alegand tot ce este mai bun pentru a actiona deliberat in viata cotidiana. Aceasta experienta proprie ar trebui sa fie in concordanta cu informatiile la zi, date de specialisti pe plan mondial, care si-au consacrat viata pentru studierea alimentatiei corecte a oamenilor.
Citește mai mult

De același autor

Părerea ta e inspirație pentru comunitatea Libris!

Acum se comandă

Noi suntem despre cărți, și la fel este și

Newsletter-ul nostru.

Abonează-te la veștile literare și primești un cupon de -10% pentru viitoarea ta comandă!

*Reducerea aplicată prin cupon nu se cumulează, ci se aplică reducerea cea mai mare.

Mă abonez image one
Mă abonez image one
Accessibility Logo

Salut! Te pot ajuta?

X