Countdown header img desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img  mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Audiobook. Cum sa convingi o pisica

Audiobook. Cum sa convingi o pisica - Jay Heinrichs

Audiobook. Cum sa convingi o pisica

Cum sa convingi o pisica: Un ghid in arta persuasiunii pentru oameni 

Durata: 3 ore si 11 minute
Lectura: Traian Maicanescu

Cum sa convingi o pisica: Un ghid in arta persuasiunii pentru oameni / How to Argue with a Cat: A Human's Guide to the Art of Persuasion de Jay Heinrichs este o carte scrisa in cheie amuzanta despre un subiect foarte serios: persuasiunea. Asadar, daca vrei sa fii convingator, mai convingator sau extrem de convingator, ai deschis cartea care trebuie. Si nu, cartea nu te invata sa convingi pisicile, ci oamenii, doar ca autorul s-a inspirat putin din lumea felinelor pentru a ne furniza cele mai bune secrete de a convinge pe oricine, inclusiv o... pisica. Asta pentru ca, crede el, daca poti convinge o pisica, vei putea convinge practic pe oricine.
 
Pisicile au o abilitate foarte buna de a te manipula si te pot convinge de aproape orice, fara sa spuna aproape niciun cuvant. Te pot convinge sa renunti la indiferent ce faci, doar ca sa te joci cu ele. Te pot face sa le oferi cina cu mult inainte de ora stabilita. Te pot convinge in orice clipa sa le primesti la tine in poala.
Pe de alta parte, incearca sa convingi o pisica sa faca ce vrei tu.
Desi este dificil, poti sa convingi o pisica. Daca reusesti asta, sa convingi oamenii devine floare la ureche.
 
Asadar, pe langa faptul ca din aceasta carte vei afla foarte multe lucruri interesante despre pisici si cum sa „comunici” mai bine cu ele, vei obtine si o multime de informatii practice referitoare la: cum sa porti o conversatie inteligenta, cum sa iti pastrezi calmul si logica chiar si atunci cand ai de-a face cu un interlocutor furios, cum sa nu te lasi manipulat, cum sa te folosesti de limbajul trupului, cum sa castigi respectul si loialitatea cuiva, etc. Farmecul cartii consta in faptul ca informatia academica este redata intr-un mod foarte accesibil si extrem de amuzant, iar trimiterile foarte frecvente la lumea pisicilor nu fac altceva decat sa te ajute sa intelegi mai bine conceptele explicate, fara a te indeparta catusi de putin de subiectul principal.
 
Jay Heinrichs este unul dintre cei mai cunoscuti experti contemporani in materie de limbaj si persuasiune, autorul unui bestseller New York Times si consultant in materie de conflicte si persuasiune. Colegiul din Middlebury l-a numit Profesor de practica in retorica si oratorie. Jay Heinrichs a scris pentru zeci de publicatii, precum The New York Times Magazine, Vice si Huffington Post, si a castigat numeroase premii jurnalistice. A predat arta persuasiunii editorilor de la universitatile de elita din Ivy League, precum si expertilor de la NASA si Pentagon.
 
Bestsellerul sau Thank You for Arguing: What Aristotle, Lincoln, and Homer Simpson Can Teach Us About the Art of Persuasion (Multumesc ca ma convingi: Ce ne pot invata Aristotel, Lincoln si Homer Simpson despre arta persuasiunii) a fost publicat pana acum in 14 limbi si se afla deja la a 3-a editie.
 
Asadar, haideti sa facem o scurta trecere in revista a celor 10 capitole ale cartii de fata si a ceea ce veti regasi in fiecare dintre ele:
 
1. Din intelepciunea pisicilor: Cand nu stii ce sa faci, fa pe impasibilul
Ai nenumarate motive ca sa devii mai convingator, pentru ca lumea in care traim e atat de competitiva incat mereu trebuie sa convingi pe cineva: ca esti suficient de bun, de frumos, de destept, etc. Insa chiar poti deveni mai convingator citind pur si simplu o carte? Poti cel putin sa incerci. Asadar, iata care este primul pas spre un tu mai convingator in opinia autorului:
Incearca sa fii agreabil: pentru ca o disputa incepe cu o neintelegere si se incheie in mod ideal cu o alegere avantajoasa pentru ambele parti.
 
Te poti ajuta in acest sens de mici trucuri precum:
Discursul deliberativ (alternative);
Spunand "da, si..."
Flatandu-ti adversarul;
 
2. Ataca precum un pradator: Arta pandei. Invata secretul sincronizarii perfecte in persuasiune
Atunci cand discutia imbraca mai mult forma unui conflict decat a unei discutii pasnice, ai nevoie de tactica pentru a iesi teafar si nevatamat. Afla de aici tacticile care te vor ajuta intotdeauna sa iesi cu bine dintr-o discutie mai... incinsa:
Schimba-i starea de spirit adversarului;
Schimba-i parerea;
Schimba-i dorinta de a actiona;
Asteapta momentul potrivit pentru a vorbi.
 
3. Dezamorseaza furia: argumentul toaletei: Detensioneaza atmosfera cu ajutorul acelui lucru care se cheama viitor
Ce e indicat sa spunem si ce nu in timpul unei discutii in contradictoriu? De ce apare cearta? Unde gresim atunci cand o cearta in cuplu escaladeaza? Ce rol joaca VINA, VALORILE, ALEGEREA intr-o cearta? Toate raspunsurile se afla aici!
 
4. Integreaza-te in clan: manevra cutiei: Da dovada de o eticheta desavarsita
Cum iti adaptezi discursul la caracteristicile particulare ale partenerului de discutie? Daca e o pisica, miauni in loc sa ii vorbesti? Afla de aici cum sa vorbesti daca te adresezi unei bunici, unui adolescent si cum sa „torci” in general, adica cum sa intri in gratiile cuiva...
Invata sa fii tu cel care se adapteaza la mediul existent si nu sa schimbi mediul pentru a se potrivi dorintelor tale. Pisicile asa fac. Iar viata la care te adaptezi este o viata agreabila.
 
5. Castiga loialitatea: Scarpinatul virtuos. Manuieste cu pricepere inzestrarile de caracter  
Acest capitol este despre caracter sau etos si despre cum un caracter bun te ajuta sa fii un lider bun. Iar un lider bun, este de parere autorul, se distinge prin: grija, dibacie, cauza. Despre fiecare pe rand si pe indelete, si nu numai, vei putea citi mai multe aici si numai aici.
 
6. Argumenteaza logic: Capcana deductiva pentru soareci. Cum sa convingi o pisica sa vina la tine
Entimema este unul din elementele de baza ale logicii persuasiunii. Aici vei afla cum sa o folosesti pentru a convinge. Mai exact, vei invata sa folosesti cele doua elemente ale ei: dovada si concluzia. Si mai ales vei intelege ce sta la baza convingerilor oamenilor, adica experientele si asteptarile, si vei invata sa iti pregatesti arme puternice, adica, argumente solide, cu care sa iti convingi audienta.
 
7. Evita manipularea: raftul magic cu carti. De ce ne pacalesc false premise logice
A venit timpul sa facem cunostinta cu fata intunecata a persuasiunii: manipularea, si sa invatam cum sa nu ne lasam prostiti. In acest scop autorul va prezinta doua dintre cele mai puternice instrumente ale manipularii: cuvintele de fatada si premisele false. Dar si „vaccinul” care le combate. Si pentru ca ne plac notiunile noi, vom lamuri si cum sta treaba cu tropul, sinecdoca si tautologia, dar si cu premisele false, premisele false post hoc sau premisele false ale antecedentului. Nu te speria, practica e mai simpla decat teoria!
 
8. Foloseste-te de limbajul corpului: Intriga ochilor. Convinge prin ton si gesturi
Probabil ca vei fi surprins de existenta acestui capitol intr-o carte despre persuasiune. Dar, potrivit autorului, postura este gramatica de baza a limbajului trupului. In acest capitol vei descoperi cateva trucuri interesante de postura cu ajutorul carora vei deveni mai convingator, dar vei descoperi si cat de puternica poate fi... tacerea. Asadar, cuvintele sunt puternice, dar tacerea elocventa e si mai si...
 
9. Cum sa le captezi atentia: Momeala si rampa. Foloseste cele mai bune instrumente ale persuasiunii
De la Aristotel, un maestru al persuasiunii, vom invata care sunt cele doua instrumente de baza cu ajutorul carora putem sa convingem mai usor: momeala si rampa, si tot aici vei invata un lucru foarte important, si anume, cum sa strarnesti... dorinta. 
 
10. Urmeaza pasii: Lista de verificare pentru persuasiunea pisicilor. Asigura-te ca ai pus punctul pe i-ul retoric
 
E timpul pentru recapitulare! Asadar poti fi sigur ca vei convinge daca poti raspunde cu usurinta la urmatoarele intrebari:
Care este scopul tau?
Este un moment potrivit pentru a convinge pe cineva?
Ce dispozitie are adversarul tau?
Este atent la tine?
Ce timp folosesti?
Iti iubesti publicul sau te prefaci ca il iubesti?
Publicul te place? Are incredere in tine?
Au logica argumentele pe care le prezinti publicului?
Ai o postura buna?
Pari increzator?
Ai impartit actiunea in etape?
 
Cam asta ar fi tot despre aceasta carte. Acum te las sa citesti. Si sa aplici zilnic macar cate o tehnica din ea. Pe masura ce vei vedea ca functioneaza, cu siguranta ca discursul tau se va schimba, iar relatia ta cu oamenii se va imbunatati considerabil. Si nu doar cu oamenii, daca in preajma ta exista si pisici...:)
Citeste mai mult

-20%

PRP: 38.00 Lei

!

Acesta este Pretul Recomandat de Producator. Pretul de vanzare al produsului este afisat mai jos.

30.40Lei

30.40Lei

38.00 Lei

Primesti 30 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

In stoc

Descrierea produsului

Cum sa convingi o pisica: Un ghid in arta persuasiunii pentru oameni 

Durata: 3 ore si 11 minute
Lectura: Traian Maicanescu

Cum sa convingi o pisica: Un ghid in arta persuasiunii pentru oameni / How to Argue with a Cat: A Human's Guide to the Art of Persuasion de Jay Heinrichs este o carte scrisa in cheie amuzanta despre un subiect foarte serios: persuasiunea. Asadar, daca vrei sa fii convingator, mai convingator sau extrem de convingator, ai deschis cartea care trebuie. Si nu, cartea nu te invata sa convingi pisicile, ci oamenii, doar ca autorul s-a inspirat putin din lumea felinelor pentru a ne furniza cele mai bune secrete de a convinge pe oricine, inclusiv o... pisica. Asta pentru ca, crede el, daca poti convinge o pisica, vei putea convinge practic pe oricine.
 
Pisicile au o abilitate foarte buna de a te manipula si te pot convinge de aproape orice, fara sa spuna aproape niciun cuvant. Te pot convinge sa renunti la indiferent ce faci, doar ca sa te joci cu ele. Te pot face sa le oferi cina cu mult inainte de ora stabilita. Te pot convinge in orice clipa sa le primesti la tine in poala.
Pe de alta parte, incearca sa convingi o pisica sa faca ce vrei tu.
Desi este dificil, poti sa convingi o pisica. Daca reusesti asta, sa convingi oamenii devine floare la ureche.
 
Asadar, pe langa faptul ca din aceasta carte vei afla foarte multe lucruri interesante despre pisici si cum sa „comunici” mai bine cu ele, vei obtine si o multime de informatii practice referitoare la: cum sa porti o conversatie inteligenta, cum sa iti pastrezi calmul si logica chiar si atunci cand ai de-a face cu un interlocutor furios, cum sa nu te lasi manipulat, cum sa te folosesti de limbajul trupului, cum sa castigi respectul si loialitatea cuiva, etc. Farmecul cartii consta in faptul ca informatia academica este redata intr-un mod foarte accesibil si extrem de amuzant, iar trimiterile foarte frecvente la lumea pisicilor nu fac altceva decat sa te ajute sa intelegi mai bine conceptele explicate, fara a te indeparta catusi de putin de subiectul principal.
 
Jay Heinrichs este unul dintre cei mai cunoscuti experti contemporani in materie de limbaj si persuasiune, autorul unui bestseller New York Times si consultant in materie de conflicte si persuasiune. Colegiul din Middlebury l-a numit Profesor de practica in retorica si oratorie. Jay Heinrichs a scris pentru zeci de publicatii, precum The New York Times Magazine, Vice si Huffington Post, si a castigat numeroase premii jurnalistice. A predat arta persuasiunii editorilor de la universitatile de elita din Ivy League, precum si expertilor de la NASA si Pentagon.
 
Bestsellerul sau Thank You for Arguing: What Aristotle, Lincoln, and Homer Simpson Can Teach Us About the Art of Persuasion (Multumesc ca ma convingi: Ce ne pot invata Aristotel, Lincoln si Homer Simpson despre arta persuasiunii) a fost publicat pana acum in 14 limbi si se afla deja la a 3-a editie.
 
Asadar, haideti sa facem o scurta trecere in revista a celor 10 capitole ale cartii de fata si a ceea ce veti regasi in fiecare dintre ele:
 
1. Din intelepciunea pisicilor: Cand nu stii ce sa faci, fa pe impasibilul
Ai nenumarate motive ca sa devii mai convingator, pentru ca lumea in care traim e atat de competitiva incat mereu trebuie sa convingi pe cineva: ca esti suficient de bun, de frumos, de destept, etc. Insa chiar poti deveni mai convingator citind pur si simplu o carte? Poti cel putin sa incerci. Asadar, iata care este primul pas spre un tu mai convingator in opinia autorului:
Incearca sa fii agreabil: pentru ca o disputa incepe cu o neintelegere si se incheie in mod ideal cu o alegere avantajoasa pentru ambele parti.
 
Te poti ajuta in acest sens de mici trucuri precum:
Discursul deliberativ (alternative);
Spunand "da, si..."
Flatandu-ti adversarul;
 
2. Ataca precum un pradator: Arta pandei. Invata secretul sincronizarii perfecte in persuasiune
Atunci cand discutia imbraca mai mult forma unui conflict decat a unei discutii pasnice, ai nevoie de tactica pentru a iesi teafar si nevatamat. Afla de aici tacticile care te vor ajuta intotdeauna sa iesi cu bine dintr-o discutie mai... incinsa:
Schimba-i starea de spirit adversarului;
Schimba-i parerea;
Schimba-i dorinta de a actiona;
Asteapta momentul potrivit pentru a vorbi.
 
3. Dezamorseaza furia: argumentul toaletei: Detensioneaza atmosfera cu ajutorul acelui lucru care se cheama viitor
Ce e indicat sa spunem si ce nu in timpul unei discutii in contradictoriu? De ce apare cearta? Unde gresim atunci cand o cearta in cuplu escaladeaza? Ce rol joaca VINA, VALORILE, ALEGEREA intr-o cearta? Toate raspunsurile se afla aici!
 
4. Integreaza-te in clan: manevra cutiei: Da dovada de o eticheta desavarsita
Cum iti adaptezi discursul la caracteristicile particulare ale partenerului de discutie? Daca e o pisica, miauni in loc sa ii vorbesti? Afla de aici cum sa vorbesti daca te adresezi unei bunici, unui adolescent si cum sa „torci” in general, adica cum sa intri in gratiile cuiva...
Invata sa fii tu cel care se adapteaza la mediul existent si nu sa schimbi mediul pentru a se potrivi dorintelor tale. Pisicile asa fac. Iar viata la care te adaptezi este o viata agreabila.
 
5. Castiga loialitatea: Scarpinatul virtuos. Manuieste cu pricepere inzestrarile de caracter  
Acest capitol este despre caracter sau etos si despre cum un caracter bun te ajuta sa fii un lider bun. Iar un lider bun, este de parere autorul, se distinge prin: grija, dibacie, cauza. Despre fiecare pe rand si pe indelete, si nu numai, vei putea citi mai multe aici si numai aici.
 
6. Argumenteaza logic: Capcana deductiva pentru soareci. Cum sa convingi o pisica sa vina la tine
Entimema este unul din elementele de baza ale logicii persuasiunii. Aici vei afla cum sa o folosesti pentru a convinge. Mai exact, vei invata sa folosesti cele doua elemente ale ei: dovada si concluzia. Si mai ales vei intelege ce sta la baza convingerilor oamenilor, adica experientele si asteptarile, si vei invata sa iti pregatesti arme puternice, adica, argumente solide, cu care sa iti convingi audienta.
 
7. Evita manipularea: raftul magic cu carti. De ce ne pacalesc false premise logice
A venit timpul sa facem cunostinta cu fata intunecata a persuasiunii: manipularea, si sa invatam cum sa nu ne lasam prostiti. In acest scop autorul va prezinta doua dintre cele mai puternice instrumente ale manipularii: cuvintele de fatada si premisele false. Dar si „vaccinul” care le combate. Si pentru ca ne plac notiunile noi, vom lamuri si cum sta treaba cu tropul, sinecdoca si tautologia, dar si cu premisele false, premisele false post hoc sau premisele false ale antecedentului. Nu te speria, practica e mai simpla decat teoria!
 
8. Foloseste-te de limbajul corpului: Intriga ochilor. Convinge prin ton si gesturi
Probabil ca vei fi surprins de existenta acestui capitol intr-o carte despre persuasiune. Dar, potrivit autorului, postura este gramatica de baza a limbajului trupului. In acest capitol vei descoperi cateva trucuri interesante de postura cu ajutorul carora vei deveni mai convingator, dar vei descoperi si cat de puternica poate fi... tacerea. Asadar, cuvintele sunt puternice, dar tacerea elocventa e si mai si...
 
9. Cum sa le captezi atentia: Momeala si rampa. Foloseste cele mai bune instrumente ale persuasiunii
De la Aristotel, un maestru al persuasiunii, vom invata care sunt cele doua instrumente de baza cu ajutorul carora putem sa convingem mai usor: momeala si rampa, si tot aici vei invata un lucru foarte important, si anume, cum sa strarnesti... dorinta. 
 
10. Urmeaza pasii: Lista de verificare pentru persuasiunea pisicilor. Asigura-te ca ai pus punctul pe i-ul retoric
 
E timpul pentru recapitulare! Asadar poti fi sigur ca vei convinge daca poti raspunde cu usurinta la urmatoarele intrebari:
Care este scopul tau?
Este un moment potrivit pentru a convinge pe cineva?
Ce dispozitie are adversarul tau?
Este atent la tine?
Ce timp folosesti?
Iti iubesti publicul sau te prefaci ca il iubesti?
Publicul te place? Are incredere in tine?
Au logica argumentele pe care le prezinti publicului?
Ai o postura buna?
Pari increzator?
Ai impartit actiunea in etape?
 
Cam asta ar fi tot despre aceasta carte. Acum te las sa citesti. Si sa aplici zilnic macar cate o tehnica din ea. Pe masura ce vei vedea ca functioneaza, cu siguranta ca discursul tau se va schimba, iar relatia ta cu oamenii se va imbunatati considerabil. Si nu doar cu oamenii, daca in preajma ta exista si pisici...:)
Citeste mai mult

De pe acelasi raft

De acelasi autor

Rating general al produsului

5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Review-uri

Cititorul bf0bfc 24/09/2023 19:24
green icon awesome check Achizitie verificata
Plin de informați folositoare
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments

1 din 1 de rezultate

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one