Promotii popup img

Weekend English Books -20%-40%

siii

Transport la DOAR 4.99 lei!

Comanda acum!
Studiul China. Cel mai complet studiu despre nutritie realizat vreodata, cu implicatii extraordinare asupra dietei, pierderii in greutate si sanatatii pe termen lung

In ciuda masurilor luate, sanatatea Americii se degradeaza de la o zi la alta. Desi cheltuim mai multi bani pe cap de locuitor pentru ingrijirea sanatatii decat orice alta societate din lume, doua treimi dintre americani sunt supraponderali, iar peste 15 milioane sunt diabetici, numarul lor crescand cu mare viteza. Bolile de inima au o incidenta la fel de mare ca acum treizeci de ani, iar razboiul impotriva cancerului, declansat in anii ‘70, s-a dovedit a fi un esec lamentabil. Jumatate din americani au o problema de sanatate care necesita prescrierea de medicamente in fiecare saptamana, si peste 100 de milioane de americani au valori prea mari ale colesterolului.Pentru ca lucrurile sa fie si mai rele, copiii si tinerii americani tind sa se imbolnaveasca incepand de la varste din ce in ce mai fragede. O treime din copiii americani sunt supraponderali sau prezinta riscul de a deveni supraponderali. Un numar din ce in ce mai mare dintre ei cad prada unei forme de diabet care pana nu demult putea fi gasita numai la adulti, dupa care sunt indopati cu medicamente.Iar cauza tuturor acestor probleme este de fiecare data aceeasi: masa de dimineata, masa de pranz si masa de seara.

Studiul China prezinta un mesaj clar si concis de speranta, risipind multe mituri si dezinformari legate de starea de sanatate. Daca doresti sa fii sanatos, schimba-ti dieta alimentara.

Studiul China efectuat de Colin Campbell este o lucrare importanta si usor de citit. Impreuna cu fiul sau Tom, el comenteaza aici diferite studii referitoare la relatia dintre dieta si boala. Concluziile sale cu privire la consecintele daunatoare ale consumului de proteine de origine animala sunt incredibile. La fel de surprinzatoare a fost si dificultatea de a prezenta rezultatele pe care le-a obtinut publicului larg. Este o istorie care merita citita. - Robert C. Richardson, doctor in stiinte, laureat al Premiului Nobel.

Studiul poate fi considerat un Grand-Prix in domeniul epidemiologiei. - New York Times




Fragment din carte:

"SA NE INTOARCEM LA PROTEINE
Nu vreau sa spun cu asta ca nitritii ar fi inofensivi. Exista intr-adevar o anumita posibilitate (oricat de improbabila ar parea), ca ei sa genereze cancer, fapt suficient pentru ca opinia publica sa devina alarmata. Ce s-ar intampla insa daca cercetatorii ar obtine rezultate stiintifice mult mai impresionante, in sensul ca ar fi mult mai substantiale? Ce s-ar intampla daca ar fi descoperit un produs chimic capabil sa genereze cancer in proportie de 100% la animalele de laborator, in timp ce absenta lui relativa ar limita cancerul la 0% din cazuri? Mai mult, ce s-ar intampla daca aceasta substanta chimica ar genera astfel de rezultate in urma unor doze obisnuite, si nu a dozelor extrem de mari folosite in experimentele cu NSAR? Descoperirea unei asemenea substante chimice ar fi Sfantul Graal al cercetarii in domeniul cancerului. Implicatiile pentru sanatatea oamenilor ar fi enorme. Concluzia ar fi ca aceasta substanta chimica ar trebui sa fie mult mai de temut decat nitritii sau Alarul, si chiar mai semnificativa decat aflatoxina, unul din cancerigenii cei mai teribili cunoscuti la ora actuala.
Ei bine, exact asta am descoperit eu in studiul cercetatorilor indieni, cand eram in Filipine. Substanta cu pricina erau proteinele administrate cobailor in doze care se incadreaza in consumul obisnuit. Proteinele! Aceste rezultate m-au socat. In studiul indian, desi toti cobaii ar fi trebuit sa fie predispusi in egala masura pentru a face cancer la ficat dupa ce li s-a administrat aflatoxina, doar cei care au fost hraniti cu proteine in proportie de 20% au facut cancer, in timp ce cei hraniti cu proteine in proportie de doar 5% nu s-au imbolnavit.
Oamenii de stiinta, inclusiv eu, sunt prin excelenta sceptici, in special atunci cand se confrunta cu rezultate prea spectaculoase. De fapt, noi consideram ca este raspunderea noastra sa punem sub semnul intrebarii si sa exploram aceste descoperiri incredibile. De pilda, am putea suspecta ca aceasta descoperire este specifica exclusiv pentru cobaii expusi la aflatoxina, nu si pentru alte specii, inclusiv pentru oameni. Poate ca rezultatele obtinute au fost influentate de alte substante nutritive necunoscute. Poate ca distinsul profesor de la MIT avea dreptate; poate ca cele doua grupe de animale din studiul indian au fost inversate, fapt care a produs aceasta incurcatura... "
Citeste mai mult

67.00Lei

67.00Lei

Primesti 67 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

In stoc

Descrierea produsului

Studiul China. Cel mai complet studiu despre nutritie realizat vreodata, cu implicatii extraordinare asupra dietei, pierderii in greutate si sanatatii pe termen lung

In ciuda masurilor luate, sanatatea Americii se degradeaza de la o zi la alta. Desi cheltuim mai multi bani pe cap de locuitor pentru ingrijirea sanatatii decat orice alta societate din lume, doua treimi dintre americani sunt supraponderali, iar peste 15 milioane sunt diabetici, numarul lor crescand cu mare viteza. Bolile de inima au o incidenta la fel de mare ca acum treizeci de ani, iar razboiul impotriva cancerului, declansat in anii ‘70, s-a dovedit a fi un esec lamentabil. Jumatate din americani au o problema de sanatate care necesita prescrierea de medicamente in fiecare saptamana, si peste 100 de milioane de americani au valori prea mari ale colesterolului.Pentru ca lucrurile sa fie si mai rele, copiii si tinerii americani tind sa se imbolnaveasca incepand de la varste din ce in ce mai fragede. O treime din copiii americani sunt supraponderali sau prezinta riscul de a deveni supraponderali. Un numar din ce in ce mai mare dintre ei cad prada unei forme de diabet care pana nu demult putea fi gasita numai la adulti, dupa care sunt indopati cu medicamente.Iar cauza tuturor acestor probleme este de fiecare data aceeasi: masa de dimineata, masa de pranz si masa de seara.

Studiul China prezinta un mesaj clar si concis de speranta, risipind multe mituri si dezinformari legate de starea de sanatate. Daca doresti sa fii sanatos, schimba-ti dieta alimentara.

Studiul China efectuat de Colin Campbell este o lucrare importanta si usor de citit. Impreuna cu fiul sau Tom, el comenteaza aici diferite studii referitoare la relatia dintre dieta si boala. Concluziile sale cu privire la consecintele daunatoare ale consumului de proteine de origine animala sunt incredibile. La fel de surprinzatoare a fost si dificultatea de a prezenta rezultatele pe care le-a obtinut publicului larg. Este o istorie care merita citita. - Robert C. Richardson, doctor in stiinte, laureat al Premiului Nobel.

Studiul poate fi considerat un Grand-Prix in domeniul epidemiologiei. - New York Times




Fragment din carte:

"SA NE INTOARCEM LA PROTEINE
Nu vreau sa spun cu asta ca nitritii ar fi inofensivi. Exista intr-adevar o anumita posibilitate (oricat de improbabila ar parea), ca ei sa genereze cancer, fapt suficient pentru ca opinia publica sa devina alarmata. Ce s-ar intampla insa daca cercetatorii ar obtine rezultate stiintifice mult mai impresionante, in sensul ca ar fi mult mai substantiale? Ce s-ar intampla daca ar fi descoperit un produs chimic capabil sa genereze cancer in proportie de 100% la animalele de laborator, in timp ce absenta lui relativa ar limita cancerul la 0% din cazuri? Mai mult, ce s-ar intampla daca aceasta substanta chimica ar genera astfel de rezultate in urma unor doze obisnuite, si nu a dozelor extrem de mari folosite in experimentele cu NSAR? Descoperirea unei asemenea substante chimice ar fi Sfantul Graal al cercetarii in domeniul cancerului. Implicatiile pentru sanatatea oamenilor ar fi enorme. Concluzia ar fi ca aceasta substanta chimica ar trebui sa fie mult mai de temut decat nitritii sau Alarul, si chiar mai semnificativa decat aflatoxina, unul din cancerigenii cei mai teribili cunoscuti la ora actuala.
Ei bine, exact asta am descoperit eu in studiul cercetatorilor indieni, cand eram in Filipine. Substanta cu pricina erau proteinele administrate cobailor in doze care se incadreaza in consumul obisnuit. Proteinele! Aceste rezultate m-au socat. In studiul indian, desi toti cobaii ar fi trebuit sa fie predispusi in egala masura pentru a face cancer la ficat dupa ce li s-a administrat aflatoxina, doar cei care au fost hraniti cu proteine in proportie de 20% au facut cancer, in timp ce cei hraniti cu proteine in proportie de doar 5% nu s-au imbolnavit.
Oamenii de stiinta, inclusiv eu, sunt prin excelenta sceptici, in special atunci cand se confrunta cu rezultate prea spectaculoase. De fapt, noi consideram ca este raspunderea noastra sa punem sub semnul intrebarii si sa exploram aceste descoperiri incredibile. De pilda, am putea suspecta ca aceasta descoperire este specifica exclusiv pentru cobaii expusi la aflatoxina, nu si pentru alte specii, inclusiv pentru oameni. Poate ca rezultatele obtinute au fost influentate de alte substante nutritive necunoscute. Poate ca distinsul profesor de la MIT avea dreptate; poate ca cele doua grupe de animale din studiul indian au fost inversate, fapt care a produs aceasta incurcatura... "
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

De acelasi autor

Rating general al produsului

5 stele
8
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Review-uri

Ghinet Ana-Georgiana 31/01/2024 12:52
green icon awesome check Achizitie verificata
O carte pe care toată lumea ar trebui să o citească.
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
Ciobanu Lucian2 06/08/2023 21:40
green icon awesome check Achizitie verificata
Un studiu fenomenal !
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
O carte care merită citită până la final!
Îmi doream de mult să găsesc un punct de reper (de sprijin) în Nutriție, printre multitudinea de informații contradictorii care oferă ,,diete minune sănătoase”. În carte sunt prezentate în antiteză dezavantajele unei alimentații de origine animală vs beneficiile celei de origine vegetala. (pe termen lung)
Este o carte bazată pe cele mai importante studii făcute în domeniul Nutriției printre care unul numit ,, Studiul China ”, un studiu făcut timp de 40 de ani! Pentru unele persoane poate fi dificilă de citit, deoarece sunt folosiți și termeni din medicină, dar acele experimente făcute pe șoareci și analiza populațională pot fi înțelese foarte ușor de oricine. (dovezi clare a unui stil de alimentatie animal toxic vs a unuia vegetal sănătos)
La început am fost sceptic în a accepta că o alimentație de origine animală are foarte multe puncte negative decât poztive, iar cea vegetală reprezintă adevărata sursa a VIEȚII. Dar am înțeles în cele din urmă, mi-am schimbat total stilul de alimentație devenind Vegan. Am decis de acum înainte să-mi hrănesc corpul doar cu alimente sănătoase. Au trecut 6 luni, am slăbit (redus surplusul de grăsime IMC normal), mă simt foarte bine plin de energie.
Un lucru minunat la alimentația vegetală este că poți mânca cât de mult și să slăbești, comparabil cu alimentația animala foarte bogată caloric ce îngrașă în cantități mici. Toate substanțele nutritive necesare pentru buna funcționare a corpului se află în fructe, legume, cereale, cu excepția vitaminei D (se produce stând la soare la nivelul pielii, dacă stăm 15 min/3 ori pe săpt.) și a vit. B12 ce se găsește în concentrații mici în plantele necultivate pe un sol fertil fără ierbicide. (lipsa de vit D și B12 se poate corecta prin suplimente sau consumul de pește la un interval de timp)
Recomand cu căldură celor care își doresc să aibă un stil de alimentație sănătos (atât asupra corpului, cât și a psihicului).
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
Cititorul 488106 29/12/2022 11:42
green icon awesome check Achizitie verificata
Extrem de util!
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
MarianaLupan2008 21/12/2020 21:00
Pentru cei ce se confrunta cu probleme de greutate, este o carte ce poate sa fie un aliat super bun. Conține sfaturi utile și care au efect. Este scrisa pe înțelesul tuturor și se citește ușor.
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
RADULESCU DANIELA 20/05/2020 11:11
green icon awesome check Achizitie verificata
Edificatoare, clara, pe intetesul tuturor.
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
bostan carmen 15/04/2020 07:16
green icon awesome check Achizitie verificata
E o carte de milioane, las totul si o citesc cu nesaț... Intr un fel îmi confirmă informatii culese de peste tot...o recomand tuturor... Mie mi a schimbat opțiunile in alimentatie si sunt extrem de fericită si energica... In sfârșit am descoperit adevărul studiat in ani!
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
Pikysor 14/03/2020 12:51
green icon awesome check Achizitie verificata
O carte foarte interesanta! Mi a deschis ochii din multe puncte de vedere! M a ajutat sa imi schimb nutritita si obiceiurilw alimentare! Recomand!
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments

8 din 8 de rezultate

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one