Igor Stoica reda un tribut adus cosmologiei - o paradigma a vietii civilizatiilor extraterestre avansate. Cititorul va descoperi un roman de dragoste si o epopee a doua mari civilizatii inrudite genetic, separate de spatiu si timp, care se dezvolta in paralel si se intersecteaza ocazional in circumstante de lupte barbare si intrigi politice, fiind scena unei vieti extraterestre, intergalactice.
Romanul de fictiune stiintifica Cealalta extrema a vietii este chintesenta cercetarilor futurologice ale scriitorului Igor Stoica, autorul cartilor cosmologice popular-stiintifice Entropia Universului, Entropia Societatii si Enigmele Quasarului. Romanul este scris in forma unei povestiri despre doua familii care apartin civilizatiilor de umanoizi, separate la distante cosmice astronomice, la diferiti polispatial-temporali ai Universului observabil. Aceste doua familii, lideri proeminenti ai societatilor sale, schimba lumea din jurul lor si imping inainte progresul tehnico-stiintific in tumultul relatiilor interumane si intrigilor politice, o continuare a ipotezei "panspermiei". Romanul este predat intr-un limbaj popular-stiintific accesibil cititorului si este adresat admiratorilor de epopei cosmice de stil clasic.
Cititorul va descoperi un roman de dragoste si o epopee a doua mari civilizatii inrudite genetic, separate de spatiu si timp, care se dezvolta in paralel si se intersecteaza ocazional in circumstante insotite de lupte barbare si intrigi politice, asta fiind scena unei vieti extraterestre, intergalactice.